• Valt fysiotherapie onder basisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

  Fysiotherapie krijg je in sommige situaties vergoed door de basisverzekering. Wat er vergoed wordt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je naar een fysiotherapeut moet. Als jouw kosten niet worden vergoed door de basisverzekering, kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

  Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar

  Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Mochten zij na deze 9 behandelingen nog meer behandelingen nodig hebben dan worden er nog maximaal 9 extra behandelingen vergoed. In totaal zijn het dus 18 behandelingen. Als kinderen een chronische aandoening hebben, worden alle behandelingen vergoed. De aandoening moet wel op de lijst met chronische aandoeningen staan.

  Fysiotherapie voor mensen van 18 jaar en ouder

  Als je een aandoening hebt die op de chronische lijst staat, krijg je fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt dan wel de eerste 20 behandelingen zelf. Als je deze behandelingen vergoed wilt krijgen, kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Je hoeft deze eerste 20 behandelingen niet elk jaar weer te betalen zolang het om dezelfde aandoening gaat.

  Vergoeding bekkenfysiotherapie

  Heb je last van urine-incontinentie? Dan krijg je de eerste 9 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

  Aanvullende verzekering met vergoeding fysiotherapie

  Heb je ook een aanvullende zorgverzekering? Vaak krijg je dan extra behandelingen fysiotherapie vergoed. Op onze website kun je terugvinden hoeveel behandelingen fysiotherapieoefentherapie Cesar of manuele therapie vergoed worden door jouw zorgverzekeraar.

  Geen verwijzing fysiotherapie

  Wil je een fysiotherapeut bezoeken? Dan heb je geen verwijzing van de huisarts meer nodig. Het is wel handig om bij jouw zorgverzekeraar te controleren of er een contract met de fysiotherapeut van jouw keuze is. Dan weet je zeker dat je de kosten vergoed krijgt. Dit kun je controleren aan de hand van ons overzicht samenwerking verzekeraars en zorgaanbieders.

  Lees meer over: zorgverzekering

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream